Tomatsauce

Denne tomatsauce smager virkelig godt. Og så mætter den, hvilket betyder, at den kan anvendes som base for et måltid. Jeg bruger den til alle de klassiske retter hvor tomatsauce indgår. For eksempel til pasta, lasagne, pizza og madpandekager.

Mængde:
ca. 2 liter

Du skal bruge: 
300 g løg
400 g røde linser
700 g mosede tomater
1/2 tsk. salt
2 spsk. ahornsirup
4 spsk. tomatpuré
Olivenolie
Friskkværnet Peber

Sådan gør du:
Kog linserne til de er møre (ca. 15 minutter.) Hvis der er overskydende vand ved linserne, når de er kogt, hældes det fra.

Skær løgene i små tern og steg dem blanke i olivenolie.

Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det simre minimum 10 minutter (jo længere det simrer, jo bedre bliver smagen).

Blend saucen med en stavblender.

VELBEKOMME