Spinattærte

Spinattærte med sprød bund og cremet fyld – lige som tærte skal være. Fyldet består af få ingredienser, men tærten har masser af smag. Som en ekstra bonus er den rigtig god, hvis du skal overbevise nogen om, at bønner er NICE. Her får du nemlig alle bønnernes gode egenskaber, men uden den melede konsistens som kan være en udfordring for nogen. 

Mængde:
4 pers.

Du skal bruge: 
Dej:
300 g fuldkornshvedemel
1 dl rapsolie
1 1/4 dl vand
1 stk. salt

Fyld:
1500 g frossen helbladet spinat
400 g løg
200 g cashewnødder
500 g limabønner (udblødte og kogte)
1 tsk. salt
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. citronsaft
1 1/2 dl vand
Olivenolie til stegning
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Bland fuldkornshvedemel og salt i en skål. Tilsæt vand og olie og ælt blandingen til du har en ensformig dej.

Rul dejen ud til en stor rund cirkel, og læg den i et tærtefad med en diameter på ca. 28 cm

Tryk forsigtigt dejen mod tærtefadets kanter, fjern evt. overskydende dej og prik bunden med en gaffel.

Tærtedejen forbages ved 200 grader i 20 min.

Skær løgene i små tern og steg dem blanke i olivenolie.

Tø spinaten op i en gryde over svag varme. Når spinaten er tøet hældes den i en sigte og stilles til afdrypning. Spinaten må ikke være for våd, så pres så meget vand ud af den som muligt.

Blend cashewnødderne til fint mel. Tilsæt derefter limabønner, salt, peber, æblecidereddike, citronsaft og vand. Blend til du har en ensartet, cremet masse. Cremen er ret fast og det er en forholdsvis stor portion, så det er en fordel med en kraftig blender eller en foodprocessor.

Bland løg, spinat og bønne-creme sammen. Smag evt. til med lidt mere salt og peber.

Fordel massen i den forbagte tærtedej og bag tærten i yderligere 20 min. ved 200 grader.

VELBEKOMME