bærtærte

Skøn bærtærte med en dejlig balance mellem det søde og det syrlige. Tærten kan varieres med forskellige slags bær. Brug dit yndlingsbær eller en blanding af forskellige slags. Tærten er oplagt som sensommer-hygge-aktivitet. Først ud i naturen og så hjem i køkkenet. Jeg laver den tit, når jeg har været en tur i skoven og kommer hjem med en pose brombær, eller når jeg er så heldig at få en potion bær fra mine venners have. Heldigvis kan man også bruge frosne bær, så tærten kan laves året rundt.

Mængde:
6-8 pers.

Du skal bruge: 
Dej:
300 g hvedemel
50 g sukker
1 dl rapsolie
1/4 tsk. salt
1 dl vand

Fyld:
400 g marcipan
200 g sukker
1/2 dl vand
1/4 tsk. salt
500 g bær (fx brombær, hindbær, ribs eller blåbær. Du kan bruge en blanding af bær eller en enkelt slags. Hvis du anvender frosne bær, skal de først tøes op. Er der saft ved de optøede bær, hældes det fra, inden bærrene bruges.)

Sådan gør du:
Dej:
Bland mel, sukker og salt sammen. Tilsæt olie og vand og ælt til du har en samlet masse. Dejen skal være blød og smidig, så den kan rulles ud uden at hænge i eller smuldre. Bliver den klæbrig, kan du lade den ligge et par minutter og hvile, mens melet optager vandet. Er den stadig klæbrig, tilsættes lidt mel af gangen mens du ælter, til den har en passende konsistens.

Rul dejen ud i en stor cirkel  og læg den i en tærteformen på ca. 28 cm i diameter.

Tryk dejen mod kanterne og skær overskydende dej væk med en skarp kniv.

Forbag tærtedejen i 10 min. ved 200 grader.

Fyld:
Bland marcipan, sukker, salt og vand sammen til en ensartet masse.

Fordel massen på den forbagte tærtedej og bag tærten i yderligere 10 min. ved 200 grader.

Fordel bærene på tærten og bag den yderlige 5-10 min. ved 200 grader. Hold godt øje med den ved sidste bagning. Bærrene skal begynde af safte, men må ikke blive brændte.

Når tærten er kølet af, er den klar til servering.

VELBEKOMME

Tip:
Tærten kan sagtens fryses ned og bruges senere.