Syltede grønne tomater

Et lækkert surt/sødt tilbehør.

Du skal bruge:
200 g grønne tomater
1/2 dl vand
1/2 dl eddike
150 g sukker
1 stang vanilje

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.

Kom vand, eddike, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og bring det i kog.

Skær tomaterne i skiver med en tykkelse på ca. 5 mm.

Kog tomaterne i lagen i 2-3 min. Koger de længere vil de miste farven og få et kedeligt gråt udtryk.

Hæld straks efter kogning tomater, vanilje og lage på glas og stil til afkøling.

VELBEKOMME

 

Tip: Tomaterne kan bruges hvor du ellers bruger agurkesalat. F.eks. i burgere eller som tilbehør, der giver aftensmaden et pift.

Hvis du vil undgå koserveringsmidler, er her et part tricks. Brug altid tætsluttende glas. De klassiske henkogningsglas med gummipakning er helt klart favoritten. Skyld glas og gummipakning i vodka lige inden brug. Bare brug byens billigste, det er effekten af alkoholen vi er interesserede i. Hæld altid det syltede på glas mens det endnu er brandvarmt. Fyld glassene så meget op som muligt, men sørg endelig for at de ikke er overfyldte. Syltetøj eller andet, der sidder på pakningen eller er løbet ned af glasset, er en mug-motorvej direkte ind i dine dejlige hjemmelavede sager. Mad syltet i sukker/eddike-lage holder sig som regel mange måneder også efter åbning. Men syltetøj skal man holde godt øje med, og efter åbning skal det typisk spises inden for nogle uger.