Sprøde og søde grønne tomater med vanilje. En lille bid sensommer, der kan holde hele vinteren. Brug for eksempel de syltede grønne tomater i en burger eller som topping på rugbrødsmadder med tomatspread og rucola.
Du skal bruge:
200 g grønne tomater
1/2 dl vand
1/2 dl eddike
100 g sukker
1 stang vanilje
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
Kom vand, eddike, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og bring det i kog.
Skær tomaterne i skiver eller i halve.
Kom tomaterne ned i den kogende lage og bring gryden i kog igen. Så snart gryden er bragt i kog igen, hældes tomater, vanilje og lage på glas og stilles til afkøling. Lader man tomaterne stå og koge, mister de farven og får et kedeligt gråt udtryk.
VELBEKOMME
Tip:
Hvis du vil undgå konserveringsmidler, er her et part tricks. Brug altid tætsluttende glas. De klassiske henkogningsglas med gummipakning er helt klart favoritten. Skyl glas og gummipakning i vodka lige inden brug. Bare brug byens billigste vodka, da det ikke er smagen, men effekten af alkoholen vi er interesserede i. Hæld altid det syltede på glas mens det endnu er brandvarmt. Fyld glassene så meget op som muligt, men sørg endelig for at de ikke er overfyldte. Syltetøj eller andet, der sidder på pakningen eller er løbet ned af glasset, er en mug-motorvej direkte ind i dine dejlige hjemmelavede sager. Mad syltet i sukker/eddike-lage holder som regel mange måneder også efter åbning. Men syltetøj skal man holde godt øje med, og efter åbning skal det typisk spises inden for nogle uger.