Basilikumpesto

Til pasta, på ristet rugbrød, i burgeren eller i en sandwich. Denne pesto er let at lave og kan både bruges til kolde og varme retter samt som pålæg.

Du skal bruge:
150 g cashewnødder
50 g basilikum
1/4 tsk. salt
3 fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
1/4 dl rapsolie
Friskkværnet peber

Sådan gør du: 
Skyl basilikummen og fjern stilkene.

Befri hvidløgsfeddene fra skrællerne.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller tilsvarende maskine og blend til du har en jævn masse. Pestoen bliver lidt rustik, når alle ingredienserne blendes på en gang. Hvis du vil have en meget fin og cremet pesto, skal du blende cashewnødderne til helt fint mel, før resten tilsættes.

VELBEKOMME

Tips:
Hvis du ønsker en mere lind pesto, kan du røre den op med lidt vand. Du skal dog først gøre det umiddelbart inden den skal bruges, da den efter nogle timer kan få en kedelig grålig overflade.

Olivenolier smager ret forskelligt. Smag dig frem og find en du kan lide. Opbevar din olie mørkt og køligt, da lys og varme ødelægger olien.