hindbæryoghurt

Spark dagen i gang med en lækker smagsoplevelse. Syrlig og cremet hindbæryoghurt.

Du skal bruge:
2 liter soyamælk
600 g frosne hindbær
1 dl æblecidereddike
4 spks. ahornsirup
1 nip salt

Sådan gør du:
Kom soyamælken i en gryde og varm den op til 37 grader.

Sluk varmen og tilsæt æblecidereddiken. Rør godt rundt, så eddiken er fordelt. Mælken begynder nu at skille. Lad den stå ca. 10 min.

Giv hindbærene et kort opkog og stil dem derefter til afkøling.

Skyl et viskestykke grundigt, så du er sikker på, at der ikke er nogle sæberester i. Hæld derefter kogende vand over viskestykket, så der ikke bliver inviteret ududne bakterier med i yoghurten.
Vrid viskestykket og bred det ud i en skål. Viskestykket skal gå godt ud over skålens kanter, så du kan få fat i det.

Hæld den skilte soyamælk ned i viskestykket og hæng det til afdrypning i 10-20 min. Afdrypningstiden varierer lidt, men hold øje med det og kom yoghurt-massen over i en skål, når du synes, at den har en god yoghurt-konsistens.

Tilsæt ahornsirup, salt og hindbær.

Blend med en stavblender til det har en jævn konsistens og blank overflade.

Stil på køl.

VELBEKOMME

 

Tip: Økologiske hindbær smager ofte bedre og af mere end de konventionelle.