Dadelkugler

Dadelkugler er en sød og lækker snack eller dessert uden tilsat sukker. Her får du opskriften på dadelkugler i luksusudgaven. De er dog stadig nemme at lave, og kræver ikke mange ingredienser. Som en ekstra bonus kan du nemt variere både farve og smag ved at trille dem i forskelligt drys. 

Mængde
30-40 stk (alt efter hvor store du laver dem)

Du skal bruge
250 g dadler med sten 
100 g mandler
1 spsk. kakaopulver
10 dråber appelsinolie
4-8 spsk. af dit yndlingsdrys

Dadelkuglerne på billedet er trillet i kokosmel, kakaopulver, frysetørrede hindbær, finthakkede mandler, kanel og lakridsrodspulver. Mit yndlingsdrys er kokosmel og frysetørrede hindbær. Slip endelig din kreativitet løs og find på andre slags drys, som dadelkuglerne kan trilles i.

Jeg vil anbefale, at du bruger den dadelsort, der hedder Mazafati. De er bløde, søde og lækre. Og så har de et tyndt skind, som opløses, når man blender dem. De kan bl.a. findes i grøntafdelingen hos Netto og Super Brugsen eller online hos Føtex og Coop.dk MAD.

Husk at appelsinolie skal være levnedsmiddelkvalitet, når det bruges til madlavning. Appelsinolie i levnedsmiddelkvalitet kan bl.a. købes her

Dadelkugler

Sådan gør du
Hak mandlerne til groft mel i en blender eller lignende.

Fjern stenene fra dadlerne og blend dadlerne til en ensformig masse.

Kom dadelmassen over i en skål. Tilsæt kakao, appelsinolie samt mandelmel og rør det ind i massen.

Massen er lettere at trille til kugler, når den er kold, så stil den gerne i køleskabet en times tid eller længere. Tril derefter små kugler af dadelmassen. Jeg bruger en teske til at afmåle mængden, så de bliver nogenlunde lige store. Rul til sidst kuglerne i det valgte drys.

Opbevar dadelkuglerne på køl.

VELBEKOMME

Tip
Hvis du vil udforske andre opskrifter med søde sager uden sukker, så prøv pandekager uden sukker eller en hindbærsmoothie.