Butterdejs-trekanter

Sprøde udenpå, bløde og saftige inden i, de smager dejligt, og så de er lette at lave. What’s not to like? Butterdejstrekanterne er altid et hit herhjemme både til hverdag og til festlige lejligheder. De har det med at blive spist rub og stub, men det er jo kun dejligt 🙂

Mængde:
24 stk.

Du skal bruge:
12 plader butterdej (20 cm x 11 cm)
200 g champignon
200 g fast tofu
300 g porrer
120 g solsikkekerner
2 spsk. tørret oregano
1 spsk. stærk sennep
2 spsk. soyasauce
2 fed hvidløg
Olivenolie
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Skær champignonerne i små tern og steg dem på en pande til det meste af væden er fordampet.

Rist solsikkekernerne gyldne på en pande ved høj varme.

Rens og skyld porrerne og skær dem i ringe. Steg dem på en pande med olivenolie til de er blanke.

Pres hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser eller snit dem meget fint.

Smulder tofu i små stykker og kom den i en skål. Tilsæt hvidløg, champignon, porrer, solsikkekerner, oregano, sennep, soyasauce og peber og bland det hele sammen.

Del butterdejspladerne på midten og rul eller stræk dem lidt, så de er nogenlunde kvadratiske (ca. 11 cm x 11 cm).

Læg en skefuld fyld på midten af hver butterdejsplade og fold dem, så de danner en trekant.

Luk trekanterne ved at presse med en gaffel hele vejen rund langs den åbne kant. Det er vigtigt, at dette gøres grundigt, da de ellers vil gå op, når de bliver bagt. 

Bag butterdejstrekanterne ved 180 g varmluft i ca. 25 min. til de er gyldne.

VELBEKOMME