Aquafaba

Aquafaba lyder måske lidt eksotisk, men det laves helt enkelt af kogevandet fra kikærter. Aquafaba besidder den skønne egenskab, at det kan piskes stift ligesom æggehvider, og det kan derfor bruges til blandt andet at lave marengs, is og kager.

Du skal bruge:
Kogevandet fra 400 g kikærter

Sådan gør du:
Når kikærterne er færdigkogte, tages de op af vandet. Lad vandet koge videre uden låg, sådan at væden fordamper. Lad det koge til der er cirka en deciliter tilbage. Stil det derefter til afkøling.

VOILA! KLAR TIL BRUG.

Tips:
Aquafaba kan fryses ned. Det gør det let at have på lager.

Når aquafaba skal piskes stift, er det vigtigt, at der ikke er sæberester eller fedtstoft på de redskaber du benytter. Hvis det er tilfældet, kan det ikke lade sig gøre. Det er derfor en god ide at skylle skål og piskeris grundigt før du starter. Vil du være helt sikker på at det lykkes, kan du tørre redskaberne af i eddike, inden du går i gang.

Når jeg koger kikærter, kommer jeg som regel lidt salt i vandet for at give dem smag. Du kan sagtens lave aquafaba af vand som er let saltet.

Læs mere om aquafaba her.

Opskrifter med aquafaba:
Brownies
Tarteletter
Flødeboller
Marengs
Is