Brownies når de er bedst. Fudgy, masser af chokolade og knasende nødder.
Du skal bruge:
1 dl aquafaba
200 g flormelis
180 g chokolade (48% kakao)
1/2 dl rapsolie
50 g hvedemel
1/4 tsk. bagepulver
1 1/2 spsk. kakao
75 g valnødder
(1/4 tsk. havsalt – undlad hvis der er salt i din aquafaba)
Sådan gør du:
Pisk aquafabaen stiv med en håndmixer eller lignende. Aquafabaen er færdigpisket, når den har en fast konsistens, hvor mønsteret efter piskerisene bliver stående uden at flyde sammen. Det tager 5-10 minutter. (Se tips og tricks om aquafaba her)
Sigt flormelissen så den ikke klumper. Pisk den forsigtigt i aquafabaen lidt ad gangen.
Tilsæt derefter mel, bagepulver, kakao og eventuelt salt hvis ikke der er salt i din aquafaba. Pisk forsigtigt det hele sammen.
Hak chokoladen og smelt den i vandbad sammen med olien.
Hæld olie/chokolade-blandingen i dejen og rør rundt til du har en jævn masse.
Hak valnødderne groft og bland dem i dejen.
Beklæd en form eller et ildfast fad på cirka 20 cm x 30 cm med bagepapir.
Fordel dejen jævnt i formen og bag den ved 175 grader i 35-40 minutter.
Når kagen er kølet helt af, er den klar til at skære ud. Stil den eventuelt i køleskabet. Hvis den er køleskabskold, får du er flottere snit, når den skæres ud.
VELBEKOMME
Tip:
Fudgy brownies har en kraftig chokoladesmag, som passer godt sammen med noget syrligt. Server dem for eksempel sammen med frisk frugt.