Fudgy Brownies

Brownies når de er bedst. Fudgy, masser af chokolade og knasende nødder.

Du skal bruge: 
1 dl aquafaba 
200 g flormelis 
180 g chokolade (48% kakao) 
1/2 dl rapsolie 
50 g hvedemel 
1/4 tsk. bagepulver 
1 1/2 spsk. kakao 
75 g valnødder 
(1/4 tsk. havsalt – undlad hvis der er salt i din aquafaba) 

Sådan gør du:
Pisk aquafabaen stiv med en håndmixer eller lignende. Aquafabaen er færdigpisket, når den har en fast konsistens, hvor mønsteret efter piskerisene bliver stående uden at flyde sammen. Det tager 5-10 minutter. (Se tips og tricks om aquafaba her)

Sigt flormelissen så den ikke klumper. Pisk den forsigtigt i aquafabaen lidt ad gangen.

Tilsæt derefter mel, bagepulver, kakao og eventuelt salt hvis ikke der er salt i din aquafaba. Pisk forsigtigt det hele sammen.

Hak chokoladen og smelt den i vandbad sammen med olien.

Hæld olie/chokolade-blandingen i dejen og rør rundt til du har en jævn masse.

Hak valnødderne groft og bland dem i dejen.

Beklæd en form eller et ildfast fad på cirka 20 cm x 30 cm med bagepapir.

Fordel dejen jævnt i formen og bag den ved 175 grader i 35-40 minutter.

Når kagen er kølet helt af, er den klar til at skære ud. Stil den eventuelt i køleskabet. Hvis den er køleskabskold, får du er flottere snit, når den skæres ud. 

VELBEKOMME

Tip:
Fudgy brownies har en kraftig chokoladesmag, som passer godt sammen med noget syrligt. Server dem for eksempel sammen med frisk frugt.