Valnødde-tapenade

Her får du opskriften på en lækker og anderledes tapenade hvor korianderfrøene giver et varmt, eksotisk strejf. Valnøddetapenaden er mild i smagen, og så er den enkel at lave. Den er især god på ristet brød, til tapas og som dip til grillede eller rå grøntsager.

Du skal bruge:
100 g valnødder
2 fed hvidløg
1 knsp. salt
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. knuste korianderfrø

Sådan gør du:
Blend valnødderne til mel.

Tilsæt hvidløg, salt, olivenolie, citronsaft og de knuste korianderfrø og blend igen til konsistensen er ensartet.

VELBEKOMME

Tips:
Kvaliteten på olivenolie er meget svingende og prisen ligeså. Det er en god investering at købe en lækker og velsmagende olivenolie, da en dårlig en af slagsen fuldstændig kan ødelægge smagen.

Valnødder smager også meget forskelligt. Tapenaden bliver ekstra lækker, hvis du kan finde nogle valnødder, som ikke er særlig bitre, men til gengæld milde i smagen.