Mormors Rabarbersaft

Super enkel og utrolig god. Mormors gamle opskrift på rabarbersaft holder stadig.

Du skal bruge:
500 g rabarber
1 citron (økologisk da skrællen skal bruges)
300 g sukker
2 liter vand

Sådan gør du:
Skær rabarberne i skiver på ca. 1 cm.

Skær citronen i tynde skiver.

Bring vandet i kog.

Kom rabarber, citron og sukker i en skål og hæld det kogende vand over.

Sørg for at alt sukkeret er opløst. Stil derefter blandingen på køl og lad den trække i to døgn.

Læg et klæde/viskestykke over en si og hæld blandingen igennem så rabarber og citron sies fra. Hvis saften ikke bliver filtreret ordentligt og ser lidt uklar ud, kan du lægge klædet dobbelt og si saften en gang til.

VOILA – frisk rabarbersaft!

Saften kan holde sig nogle dage på køl. Skal den gemmes i længere tid, er du nødt til at tilsætte konserveringsmiddel.

Tips:
Tilsæt en lille smule danskvand ved servering, så saften perler let.

Eller lav en forfriskende drink af lige dele mousserende vin og rabarbersaft.