Vegansk smøreost

Pikant cashewcreme der kan bruges a la vegansk smøreost eller som spread.

Du skal bruge: 
200 g cashewnødder 
2 forårsløg (30 g) 
1 rød peberfrugt (100 g) 
1 kvist frisk løvstikke (ca. 10 g) 
1 kvist frisk timian (ca. 10 g) 
3 spsk. citronsaft 
1/4 tsk. salt 
1 tsk. æblecidereddike 
Friskkværnet peber
1/4 dl vand 

Sådan gør du:
Blend cashewnødderne i nogle minutter til de bliver en sammenhængende fugtig klump uden små nøddestykker i.

Hak løvstikke og timian fint.

Kom løvstikke, timian, citronsaft, salt, æblecidereddike, friskkværnet peber og vand ned til “cashewklumpen” og blend til du har en jævn creme.

Skær forårsløgene i tynde ringe og peberfrugterne i små tern.

Tilsæt forårsløg og peberfrugttern. Blend kortvarigt, så løg og peberfrugt bliver fordelt, men ikke slået helt i stykker.

VELBEKOMME

Tips:
Cremen kan røres op med ekstra vand og bruges som dressing til en salat.

Har du ikke friske krydderurter, kan du i stedet bruge 1/2 tsk. grøntsagsbouillon. Husk at undlade salten, da der som regel er meget salt i bouillon.